Campomaggi

 

Italiaans leer van Campomaggi 

 

Een tas van goede kwaliteit is een juiste investering, toch? Dat vonden de ontwerpers van Campomaggi ook. Het merk vindt zijn oorsprong in Cesena, Italië. Zij hebben al meer dan 30 jaar ervaring in het werken met Italiaans leer. 

 

Het bedrijf bestaat sinds 1983, met vandaag de dag Marco Campomaggi aan het roer. Hij wordt ‘een kunstenaar met leer’ genoemd, door zijn unieke creaties. Omdat de kwaliteit van het leer voor hen erg belangrijk is, wordt er 100% Toscaans leer gebruikt, wat voorkomt uit volnerf koeienhuid. Ruwe materialen worden streng geselecteerd, zodat je bij Campomaggi iets prachtigs krijgt voor je geld. 

 

De tassen zijn allemaal handgemaakt, zodat het proces van bleken en het toevoegen van verschillende decoratie voor iedere tas anders is. En dat maakt de producten ook zo bijzonder; geen enkele tas is hetzelfde! Na het bouwen van een bepaald model, wordt er een oude, plantaardige looitechniek toegepast. Hierdoor gaat de tas lang mee, is het stevig qua materiaal, en vangt het stootjes en krasjes goed op. Omdat je de tassen zo lang kunt gebruiken, krijgt het door het slijten een steeds mooiere uitstraling, en wordt het ook echt ‘jouw tas’. De tannines (kleur onder het leer) komen dan steeds meer naar boven, waardoor sommige plekken doffer of glanzender zijn. 

 

En aan wat voor soort tassen moet je dan denken? De tassen zijn er in allerlei formaten; van een chique, klein handtasje tot een grote, stoerdere schoudertas. De versieringen, zoals de studs en patronen worden met de hand aangebracht. Qua kleuren vindt je in de collectie bijvoorbeeld cognac bruin, donker bruin, zwart en legergroen. Verschillende stijlen, voor ieder wat wils. 

 

Mocht je trouwens ook interesse hebben in andere producten van Campomaggi; ze maken ook prachtige armbanden en riemen, met dezelfde touch als de tassen. Bella! 

Stijlvolle hoeden van Old Habits Die Hard

 

De hoeden Old Habits Die Hard zijn inmiddels op hoofd van menig Nederlander te zien. De roots van Old Habits Die Hard zijn te vinden in Amsterdam, waar ze regelmatig schitterende collectiestukken ontwerpen. Voor hen is een hoed niet zomaar een hoed, maar een fashion statement die je op ieder moment kan dragen. Een pronkstuk van je outfit! 

 

Sinds 2015 maken de ontwerpers van dit bedrijf graag creaties waar ze 100% achter staan. Constant zoeken zij naar stoffen, ontwerpen en kleuren die in de mode zijn. Ze zijn geen massaproductie keten die steevast in een seizoen een nieuwe collectie toont, maar nemen daar echt de tijd voor. Wanneer de producten er klaar voor zijn, laten ze die zien op een eigen moment. 

 

Iets waar ze op dit moment erg mee bezig zijn, is het maken van verschillende soorten ‘straps’. Deze bandjes voor om de Old Habits Die Hard hoeden maken het voor de dragers mogelijk om de stijl van je hoed te veranderen. Zo heb je continu een ander accessoire, en een hoed voor meerdere gelegenheden. 

 

Wat betreft de collectie, hebben ze verschillende lijnen. Zo heb je de klassieke hoeden, waar het bedrijf ooit mee is begonnen. Daarnaast hebben ze een aantal andere modellen die van daaruit voort zijn gekomen, met net weer een andere stijl per hoed. De prijzen verschillen daarin, hoeden die bijvoorbeeld een extra duurzaam materiaal verwerkt hebben verschillen weer met de kosten van de anderen. De kleuren zijn ook erg divers: van klassiek zwart tot scharlaken rood, van zoet pastel tot een stoere panterprint. 

 

Ook qua advies voor de maten zijn de ontwerpers van Old Habits Die Hard erg behulpzaam, zo hebben ze een styleguide hoe je de hoed kan dragen en hoe je dan het beste de omtrek van je hoofd met een meetlint op kan meten. Dat is we; zo handig, omdat een hoed die niet past echt zonde is. 

 

Ben je niet zo’n hoedenmens, maar vindt je de collectie en stijl van Old Habits Die Hard prachtig? Ze hebben ook een ruim aanbod in flat caps en bandanas, ook voor kinderen en mannen. Duurzaam ontworpen, smaak- en stijlvol. Dat is iets om je hoed voor af te nemen! 

 De wondere wereld van Madam Stoltz 

 
Kleurrijke en exotische meubelen, kussens, woonaccessoires en lampen… dat is de stijl van Madam Stoltz. Een merk wat haar oorsprong in Denemarken vindt, met lange roots richting India. Dit is namelijk de plek waar het grootste deel van de collectie wordt geproduceerd.
 
Het brein achter Madam Stoltz is Pernille Stolz. Toen Pernille in 1995 in Kopenhagen haar eerste winkel wilde openen, moest zij bij het verzinnen van een naam gelijk denken aan de beleefde Indiërs die haar steevast met ‘Madam’ aanspraken. Madam Stoltz was geboren! Pernille is vandaag de dag verantwoordelijk voor het ontwerpen van de collectie en het contact houden met leveranciers, terwijl haar man Peter het financiële en logistieke proces voor zijn rekening neemt. Samen met 25 enthousiaste medewerkers houden zij het merk vol leven.

Nog altijd heeft het merk een nauwe en langdurige samenwerking met leveranciers in India. In de huidige maatschappij is het normaal dat producten machinaal worden geproduceerd, maar daar vindt je bij Madam Stoltz niets van terug. India is de bakermat van inspiratie. Maar ook de huidige hoofdvestiging van Madam Stoltz, het Deense eiland Bornholm, is daar een goede bron voor. Prachtige natuur, rotsachtige omgevingen, en de thuishaven van ambachtslieden en kunstenaars. De contrasten van deze twee verschillende plekken zorgen voor die unieke mix van culturen in de collectie van Madam Stoltz.

Het proces gaat als volgt: Ideeën die worden opgedaan in deze smeltkroes van kleur en cultuur vinden hun weg terug naar Bornholm. Daar wordt vervolgens door Pernille en haar team de collectie ontwikkelt. Wanneer de producten klaar zijn voor productie, worden de ontwerpen weer teruggestuurd naar India. Hier worden alle verzonnen ideeën tot werkelijkheid gebracht, met de hand. Dat is wat Madam Stoltz ook zo bijzonder maakt, de duurzame manier van produceren geven het merk een unieke tint. Geen massaproductie! Je weet dat wat je koopt, door iemand met veel zorg en aandacht is gemaakt. Dat geeft een extra goed gevoel bij aankoop van producten, toch?

De producten worden verzonden naar allerlei verschillende vestigingen van Madam Stoltz. En aan wat voor producten je dan moet denken? Rotan lataarns, kleurrijk geweven kussens, exotische spiegels, bamboo bankjes, bedden en lampen. Maar ook hoeden, sieraden en prachtig serviesgoed. In veel producten zie je die duidelijke mix van de Deense en Indische cultuur terug. En dat is wat Madam Stoltz zo bijzonder maakt…
 
-Made by hand… chosen by heart
 
De weeftechniek van beaded earrings 

 
Beaded earrings van Wanted by DaS zijn prachtig om te zien. Ze worden gemaakt in alle kleuren van de regenboog en in vele verschillende patronen, waardoor je volop kunt mixen en matchen om zo bij een juiste combinatie met je outfit te komen. Hou je meer van wat neutrale kleuren of juist van alles door elkaar? Met de beaded earrings van Wanted by DaS zijn er altijd vele mogelijkheden voor jouw stijl, ze zijn  met de hand gemaakt. 
 
Maar hoe zit het met de weeftechniek, waardoor je die unieke combinaties kunt maken? Die stappen gaan vaak als volgt: 

 • Na het bepalen van de kleuren en hoeveel kraaltjes er ongeveer nodig zijn, wordt er een eerste rij gemaakt. Door een ruime hoeveelheid doorzichtig draad te nemen en hier een naald aan te bevestigen, kun je de eerste kraaltjes erdoorheen gaan rijgen.
 • Door vervolgens door de kraaltjes heen te rijgen, vanuit de tegenovergestelde richting als waar je draad net vandaan komt, ontstaat er een bepaald patroon. Door dit telkens te herhalen, komt er een mooie rij tevoorschijn.
 • Wanneer het tijd is voor een nieuwe rij, worden er weer meerdere kralen aan de draad geregen, en door de laatste kralen van de eerste rij geregen. Door de naald weer daarna door de nieuwe kralen te halen en het proces telkens te herhalen door onder de volgende lus te gaan, krijg je op een gegeven moment een mooi patroon.
 • Wanneer er genoeg rijen zijn gemaakt, kun je met je draad ook nog een lusje bovenop maken voor de oorring. De oorbel is nu klaar!

 
En natuurlijk zijn bovenstaande stappen niet altijd hetzelfde voor iedere oorbel, omdat je altijd verschillende vormen hebt, waardoor de weeftechniek ook aangepast moet worden. Bijvoorbeeld als de oorbellen rond worden, of een specifieke vorm krijgen. Maar dat maakt de manier hoe deze beaded earrings worden ontworpen extra speciaal, omdat ze daardoor een uniek uiterlijk krijgen. 
 
Wat voor materialen er worden gebruikt voor het maken van een beaded earring is afhankelijk van het gewenste patroon en hoe groot/klein ze worden gemaakt! Een weeftechniek die in ieder geval voor prachtige creaties zorgt! 


Stijlvol linnen van Libeco

Wie zoekt naar stijlvol linnen van hoge kwaliteit, is bij Libeco aan het juiste adres. Een Belgisch bedrijf, sinds 1858 zijn zij actief in de vlasproductie. Al meer dan 160 jaar maken zij linnen producten, maar hoe doen zij dit en welke producten ontstaan daaruit?


Libeco is een echt familiebedrijf; inmiddels is de vijfde generatie bezig met het zaaien, oogsten van vlas en het weven van hoogstaand linnen. Biologisch en duurzaamheid staat bij dit merk hoog in het vaandel, omdat linnen één van de meest ecologische vezels per wereld is en duurzaam ondernemen belangrijk is voor de bijna 200 medewerkers. Libeco is CO2-neutraal en heeft een collectie met 100% biologisch linnen. 


Het vlas van Libeco wordt gezaaid en geoogst tussen het Franse Caen en Amsterdam. Door een geschikte combinatie van rijke grond, een zacht Noordzeeklimaat en dus een afwisseling van zon en regen krijg je vlas wat in een natuurlijk tempo groeit. Dit gebied is goed voor 80% van de wereldwijde vlasproductie!


Na het oogsten wordt de vlas tijdens een lang en zorgvuldig proces geweven tot zacht en sterk linnen, waar in de collectie verschillende producten van worden gemaakt. Meubelkleding en decoratie zorgt voor hoge kwaliteit meubels in huis, maar ook bijvoorbeeld dekbedden, handdoeken en vaatdoeken voor in de keuken. Doordat de producten zo duurzaam zijn, hoef je je geen zorgen te maken over het snel vervangen van spullen; de collectie van Libeco gaat jaren mee!


De afgelopen decennia is Libeco ook op het gebied van mode erop vooruit gegaan; tegenwoordig maken zij ook prachtige, duurzame kleding en tassen. Linnen is zacht voor je huid, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Een stijlvolle, duurzame jurk of tas… Extra goed gevoel wanneer dat in je kast of aan je kapstok hangt, toch?
 

Werelds en natuurlijk – Een bohemian woonstijl 

 
Zoek je een manier om je huis een make-over te geven, zodat het woord ‘saai’ niet meer in je opkomt? Maak dan kennis met de bohemian woonstijl, afgekort ook wel bekend als ‘boho’. 
 
Boho is een uitgesproken laid-back stijl, geïnspireerd door exotische reizen en bijzondere vondsten die van daaruit voortkomen. Kleurrijke tinten en natuurlijke invloeden, een woonstijl waar niet als volgens het boekje moet. Het draait vooral om de aankleding, denk bijvoorbeeld aan grafische wand- en vloerkleden, rotan en bamboe woonaccessoires en verschillende textielstoffen me felle prints, franjes en kralen. Grote meubels mogen pronkstukken van je woonruimte zijn; een mooie rieten hangstoel, of een bank in een luxe kleur. 
 
Om je een duwtje in de goede richting te geven, hierbij een paar tips voor het creëren van jouw unieke bohemian woonstijl:
 

 • Alles kan en mag, dus durf te verrassen! Verzamel spullen die jij persoonlijk mooi vindt, en kijk waar je kunt combineren. Probeer goed uit, want dingen die op het eerste oog met elkaar vloeken kunnen juist heel leuk bij elkaar passen. Een smeltkroes aan verschillende invloeden is juist wat boho kenmerkt: bijvoorbeeld een mooie velours bank met een lamp met een Zuid-Amerikaans tintje.
 • Een gevoel van luxe is perfect om uit te stralen met boho. Rijke materialen met een hoge aaibaarheidsfactor zijn nooit verkeerd. Glanzend fluweel, geborduurde kussens en spreien. Exotische materialen zoals rotan en bamboe geven een tropisch tintje aan de kamers. Om het af te maken zijn deze combinaties ook mooi samen met geglazuurd keramiek, en gouden/messing woonaccessoires.
 • Maak het zo bont als je zelf wilt. Misschien ben je helemaal fan van het natuurlijke bohemian, maar het combineren van flamboyante prints en impressionistische tekeningen is ook goed. Kijk ook naar je persoonlijkheid, en reflecteer dat op je leefomgeving. Dan geef je echt die persoonlijke touch.
 • Wanneer je bang bent om het overzicht in kleur te verliezen zodat het te bont voor je wordt, dan is het goed om die kleur als verbindende factor in je interieur te gebruiken. Laat bijvoorbeeld één kleur op meerdere plekken terugkeren als je wat meer samenhang wilt bereiken tussen verschillende stijlen. Kleuren die daarvoor geschikt zijn: donkere tinten als zwart, donkerblauw of donkerblauw. Wat ook erg in de smaak valt zijn de warmere specerijtinten: oranje, bruin, okergeel. Zijn deze kleuren net iets te rustig voor je? Dan kun je nog altijd kiezen voor rood, roze of azuurblauw. Laat de kleuren mooi terugkomen in verschillende woonaccessoires, of (als je durft) op muren en meubels.
 • Als je bij iemand thuis voor het eerst binnenkomt, dan is het leuk om te zien wat voor verhalen er te zien zijn in het interieur. Dit kun jij ook bereiken met spullen die een verhaal vertellen. Haal oma’s oude lakenkast van de zolder, of ga eens in de kringloopwinkel op zoek naar oude woonaccessoires. De authentieke uitstraling die veel van dit soort spullen hebben passen goed bij boho. Ook zelfgemaakte spullen passen goed! Geef ze een mooie plek in je leefomgeving, waar herinneringen aan vastkleven.

 

Dare to create, and color your life! 

 


EDELSTENEN

De werking van edelstenen; wat kunnen ze voor je betekenen?

Edelstenen komen steeds meer voor in ons dagelijks leven. Je ziet tegenwoordig aardig wat mensen op social media (en misschien ook wel in je directe omgeving) met de kleurrijke stenen aan de slag gaan. Maar naast dat ze er vaak prachtig uitzien en onmisbaar als woonaccessoire zijn, hebben ze ook een bepaalde uitwerking op je. 

Een edelsteen bestaat meestal uit 2 of 3 mineralen, stoffen die natuurlijk in de aarde voorkomen en kunnen zorgen voor de groei van kristallen. Daar komt dus ook de karakteristieke kleur vandaan. En die is zeker van betekenis op je lichaam. Waar moet je dan precies aan denken?

 • Een steen met een warme kleur, bijvoorbeeld rood/geel/oranje, kan een stimulerende werking hebben. Je gaat je door het gebruik van deze edelsteen vaak actiever voeler, met als gevolg meer energie.
 • Een steen met een koelere kleur, kan een kalmerende en ontspannende werking hebben. Denk dan bijvoorbeeld aan groen. Daarnaast heeft paars of blauw een harmoniserende werking.

Daarnaast heeft de dicht- en helderheid van een edelsteen ook invloed op de uitwerking. Heldere stenen werken in op de geest, waardoor je situaties helderder en duidelijker inziet. Doorschijnende stenen horen bij het gevoel, en dichte stenen werken meer in op het lichaam. Ze hebben dan ook een aardende werking.

Maar hoe gebruik je edelstenen in het dagelijks leven?
Edelstenen werken op energetisch niveau, waardoor ze geschikt zijn voor zowel mensen die meer in het hoofd leven (veel dromen en gedachten hebben of van binnen zorgen maken) als mensen die meer stress ervaren en wel wat ontspanning kunnen gebruiken. Er zit echter wel een voorwaarde voor hulp van een edelsteen; je moet er wel veel mee in contact komen. Het heeft daarom geen nut om maar één keer in de week de steen even aan te raken, je moet het vaak genoeg in je nabije omgeving hebben (aanraken is in dat geval niet eens altijd nodig). 

Dit zijn verschillende mogelijkheden om edelstenen in je dagelijks leven te gebruiken:

 • Bij het mediteren. Edelstenen/kristallen kunnen zorgen voor een krachtigere meditatie. De beste werking is door de edelsteen in één of beide handen vast te houden, of voor je op de grond neer te leggen als dit te zwaar is. De edelsteen die je hiervoor gebruikt is afhankelijk van je doel van meditatie. Het kan zijn ook dat je behoefte per steen veranderd naarmate je meer gaat mediteren.
 • In je broekzak of als sieraad. Met meer contact met edelstenen wordt je lichaam zich meer bewust van de kracht die erin schuilt. Een edelsteen in je broekzak of in je tas met je mee dragen zorgt ervoor dat je op elk moment van de dag de energie bij je draagt. Geen zin om met edelstenen te zeulen, uit angst dat je ze kwijtraakt? Dan is een sieraad een goede optie! Ze zijn prachtig, en zo zul je de kracht van edelstenen dicht bij je dragen.
 • Op je lichaam en als verzorging. Wanneer je niet zo’n liefhebber van meditatie bent, dan kun je de krachten van edelstenen ook op een andere manier gebruiken. Door een edelsteen op een specifiek lichaamsdeel te leggen (bijv. borst, keel, onderbuik etc.) kun je sneller opgekropte emoties en volle gedachten loslaten. De steen die je hiervoor gebruikt is afhankelijk. Probeer ook eens een edelsteen toe te voegen aan je badwater, en ontspan in je eigen badkuip doordat de krachten vermengd worden met het water.
 • Als woonaccessoire. Is bovenstaande je net iets teveel van het goede? Geen probleem! Edelstenen die je in je huis zet zijn aanwezig, en hebben een positieve energie en sfeer op je huis. Daarnaast zijn ze ook nog eens erg mooi. Geef ze een speciaal plekje, als echte eyecatcher.


Tot slot nog een overzicht van welke steen het beste bij jou zou kunnen passen of bij welke situatie:

 • Aarden en reinigen – Lavasteen en Rookkwarts.
 • Hyperactiviteit – Aventurijn en Fluoriet.
 • Angsten – Rode jaspis en Tijgeroog.
 • Concentratie – Bergkristal en Vuursteen.
 • Geluk en voorspoed – Jade en Goudtopaas.
 • Hoog sensitiviteit – Aquamarijn en Labradoriet.
 • Stress – Maansteen en (Mos)Agaat.
 • Verlies en rouw – Amethist en Rozenkwarts.