Libeco

Stijlvol linnen van Libeco 
 
Wie zoekt naar stijlvol linnen van hoge kwaliteit, is bij Libeco aan het juiste adres. Een Belgisch bedrijf, sinds 1858 zijn zij actief in de vlasproductie. Al meer dan 160 jaar maken zij linnen producten, maar hoe doen zij dit en welke producten ontstaan daaruit? 
 
Libeco is een echt familiebedrijf; inmiddels is de vijfde generatie bezig met het zaaien, oogsten van vlas en het weven van hoogstaand linnen. Biologisch en duurzaamheid staat bij dit merk hoog in het vaandel, omdat linnen één van de meest ecologische vezels per wereld is en duurzaam ondernemen belangrijk is voor de bijna 200 medewerkers. Libeco is CO2-neutraal en heeft een collectie met 100% biologisch linnen. 
 
Het vlas van Libeco wordt gezaaid en geoogst tussen het Franse Caen en Amsterdam. Door een geschikte combinatie van rijke grond, een zacht Noordzeeklimaat en dus een afwisseling van zon en regen krijg je vlas wat in een natuurlijk tempo groeit. Dit gebied is goed voor 80% van de wereldwijde vlasproductie! 
 
Na het oogsten wordt de vlas tijdens een lang en zorgvuldig proces geweven tot zacht en sterk linnen, waar in de collectie verschillende producten van worden gemaakt. Meubelkleding en decoratie zorgt voor hoge kwaliteit meubels in huis, maar ook bijvoorbeeld dekbedden, handdoeken en vaatdoeken voor in de keuken. Doordat de producten zo duurzaam zijn, hoef je je geen zorgen te maken over het snel vervangen van spullen; de collectie van Libeco gaat jaren mee! 
 
De afgelopen decennia is Libeco ook op het gebied van mode erop vooruit gegaan; tegenwoordig maken zij ook prachtige, duurzame kleding en tassen. Linnen is zacht voor je huid, waardoor het ook geschikt is voor mensen met een gevoelige huid. Een stijlvolle, duurzame jurk of tas… Extra goed gevoel wanneer dat in je kast of aan je kapstok hangt, toch? 
 
 

Wanted more?

We zien je graag in de nieuwe winkel , op de Edisonstraat 25 in Eindhoven.
Daar verkopen we buiten onze eigen collectie ook cadeauartikelen, woonaccessoires, hoeden en tassen van  Madam Stoltz, Doing Goods, Gluggle Jug, The Table Amsterdam,
Old Habits Die Hard, Campomaggi en Libeco.

We would like to see you in the new store, Edisonstraat 25 in Eindhoven.
In addition to our own collection, we also sell gift items, home accessoires, bags and hats from the brands 
 Madam Stoltz, Doing Goods, Gluggle Jug, The Table Amsterdam,
Old Habits Die Hard, Campomaggi and Libeco.