Madam Stoltz gegraveerd glaasje

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪100‬

Standaard verzending 2 - 5 Werkdagen

Colour: Clear

Material: Glass

Additional info: Dishwasher safe

Measures: D:7x9 cm / 20 cl

 

Madam Stoltz handgemaakt gegraveerd glaasje

De wondere wereld van Madam Stoltz 

 
Kleurrijke en exotische meubelen, kussens, woonaccessoires en lampen… dat is de stijl van Madam Stoltz. Een merk wat haar oorsprong in Denemarken vindt, met lange roots richting India. Dit is namelijk de plek waar het grootste deel van de collectie wordt geproduceerd.
 
Het brein achter Madam Stoltz is Pernille Stolz. Toen Pernille in 1995 in Kopenhagen haar eerste winkel wilde openen, moest zij bij het verzinnen van een naam gelijk denken aan de beleefde Indiërs die haar steevast met ‘Madam’ aanspraken. Madam Stoltz was geboren! Pernille is vandaag de dag verantwoordelijk voor het ontwerpen van de collectie en het contact houden met leveranciers, terwijl haar man Peter het financiële en logistieke proces voor zijn rekening neemt. Samen met 25 enthousiaste medewerkers houden zij het merk vol leven.
 
Nog altijd heeft het merk een nauwe en langdurige samenwerking met leveranciers in India. In de huidige maatschappij is het normaal dat producten machinaal worden geproduceerd, maar daar vindt je bij Madam Stoltz niets van terug. India is de bakermat van inspiratie. Maar ook de huidige hoofdvestiging van Madam Stoltz, het Deense eiland Bornholm, is daar een goede bron voor. Prachtige natuur, rotsachtige omgevingen, en de thuishaven van ambachtslieden en kunstenaars. De contrasten van deze twee verschillende plekken zorgen voor die unieke mix van culturen in de collectie van Madam Stoltz.
 
Het proces gaat als volgt: Ideeën die worden opgedaan in deze smeltkroes van kleur en cultuur vinden hun weg terug naar Bornholm. Daar wordt vervolgens door Pernille en haar team de collectie ontwikkelt. Wanneer de producten klaar zijn voor productie, worden de ontwerpen weer teruggestuurd naar India. Hier worden alle verzonnen ideeën tot werkelijkheid gebracht, met de hand. Dat is wat Madam Stoltz ook zo bijzonder maakt, de duurzame manier van produceren geven het merk een unieke tint. Geen massaproductie! Je weet dat wat je koopt, door iemand met veel zorg en aandacht is gemaakt. Dat geeft een extra goed gevoel bij aankoop van producten, toch?
 
De producten worden verzonden naar allerlei verschillende vestigingen van Madam Stoltz. En aan wat voor producten je dan moet denken? Rotan lataarns, kleurrijk geweven kussens, exotische spiegels, bamboo bankjes, bedden en lampen. Maar ook strooien hoeden, sieraden en prachtig serviesgoed. In veel producten zie je die duidelijke mix van de Deense en Indische cultuur terug. En dat is wat Madam Stoltz zo bijzonder maakt…
 
-Made by hand… chosen by heart